3 +1 kérdés és válasz a kompressziós melltartóról

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A legtöbb plasztikai mellműtét után javasolt a kompressziós melltartók használata. Ezek a speciális melltartók nagyban hozzájárulnak a műtéti utáni felépüléshez, legyen szó mellnagyobbításról vagy mellkisebbítésről, mellfelvarrásról vagy a mellkas teljes átalakításáról. A kompressziós melltartók használata csökkenti a szövődmények kialakulását és biztosítja a megfelelő gyógyulást. Éppen ezért a legtöbb sebész szakszerűen előírja a viselését. Cikkünkben összeszedtük, miért érdemes hordani, illetve, hogy milyen kompressziós melltartót ajánlott választani.

➔ Ingyenes konzultáció a kompressziós melltartókról és kedvezmény mellplasztikai műtétekre. Ismerje meg az akció részleteit!

1. Miért fontos a kompressziós melltartó viselése mellplasztika után?

Mellplasztikai műtét után több okból kifolyólag is érdemes kompressziós melltartót viselni. Az összes plasztikai sebész ajánlani fogja a műtét utáni használatát, annak előnyös tulajdonságai miatt. A melltartó a nevét onnan kapta, hogy enyhe kompressziós hatást képes kifejteni a melleken. Így a kifejtett nyomásnak köszönhetően a melltartó orvostechnikai eszköznek számít, ami nagyban fokozza a vér áramlását, ami által kisebb az esély a szövődmények kialakulására. A hatás hozzájárul, hogy a műtéti sebek gyorsabban regenerálódjanak.

Ezek a speciális melltartók sokkal kényelmesebbek, mint a hagyományos fajták. Csökkenti a műtét utáni fájdalmat, ezért napközben és alvás során is hasznos a hordás. Továbbá, ezeknek a melltartóknak sokkal praktikusabb a kialakítása, mint a hagyományos melltartóké, mivel elől kapott helyet rajta a zipzár. Így könnyebben lehet le-föl venni, ami a varratok védése miatt nagyon fontos. Ezek a melltartók abban is segítenek, hogy a melleket helyesen, a megfelelő pozícióban tartsák a műtét után. Ha implantátum lett behelyezve, akkor a természetes tokképződést is elősegíti, és a mellimplantátum megfelelő helyen tartását. Ez pedig nagyon fontos a szövődmények elkerülése szempontjából.

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

2. Mire figyeljünk a kompressziós melltartó kiválasztásánál?

Kompressziós melltartó kiválasztásánál leginkább arra ügyeljünk, hogy a melltartó a lehető legkényelmesebb legyen. Mindenképpen praktikus viseletet válasszunk, olyat, ami elöl zipzáras. Ez kifejezetten fontos, mivel nem akarunk az öltözködéssel vesződni egy fájdalmas területen. A legtöbbnél a vállpántok is állíthatóak, aminek köszönhetően a mellkas formájához igazíthatóak. Így ha műtét után lejjebb megy a duzzanat, nem kell új melltartót venni, hanem elegendő újból beállítani.

Ezen kívül, fontos még figyelembe venni a melltartó anyagát. A legtöbb kompressziós melltartó általában lapos varrással készül, így azok nem irritálják a mellet. A szellőzés szintén egy fontos szempont, ezért olyat válasszunk, ami légáteresztő anyagból készült. A kompressziós melltartó 10-15 ezer forintba kerül, de az áron nem érdemes spórolni. Érdemes jó párat beszerezni, mivel a műtét utáni pár hónapig csak ilyet ajánlott hordani. A kompressziós melltartó mosás szempontjából nem különbözik a hagyományos melltartóktól; ezeket ugyanúgy lehet mosni és szárítani.

3. Mekkora méretre lesz szükség?

A megfelelő méret kiválasztása nagyon fontos, és mivel a kosárméret megnőhet, a sebész fog segíteni a választásban. Ő ismeri a legjobban mell új alakját, illetve, hogy mire kell számítani a későbbiekben. A kezdetben a mellek duzzadtak, ezért más méretre van szükség. A végső méret kialakulása fél évig is eltarthat, ezért ennek a méretnek a beszerzésével inkább várjunk pár hónapot.

➔ Ingyenes konzultáció a kompressziós melltartókról és kedvezmény mellplasztikai műtétekre. Ismerje meg az akció részleteit!

+1. Mikor lehet újra normális melltartót hordani?

Normális melltartót csak akkor javasolt újra hordani, ha a tokképződés és az implantátum helyes beépülése megtörtént. Ennek megállapításában a sebész fog segíteni. Ezek a folyamatok akár egy évig is eltarthatnak, így érdemes minél tovább kompressziós melltartót viselni. A hegek miatt a mellekben erős érzékenység alakulhat ki, de ha ez alábbhagy, az jó jele annak, hogy újra normális melltartót hordhatunk.

Műtét után mellkas területe is érzékeny marad, így a merevítős, illetve pushup melltartókat továbbra is kerülni kell. Ezek ugyanis deformálhatják a melleket és hosszú távú viselésük fájdalmat okozhat. Ha már lehet új melltartót viselni, érdemes olyat választani, ami légáteresztő. Ezen kívül olyat is választhat, melyek takarják a hegeket, amennyiben nem irritálják azokat. Ha még érzékenyek, fontos, hogy türelmes maradjon és továbbra is a kompressziós melltartót viselje.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Tokzsugorodás Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció

Tokzsugorodás

Mit jelent a rippling mell vagy más néven a wrinkling mell?Ismerje meg

​Mit Jelent A Rippling Mell » Más Néven A Wrinkling Mell?

Mellnagyobbítás plasztikai műtét nélkül - Lehetséges? Ismerje meg a témát közelebbről és

Mellnagyobbítás Plasztikai Műtét Nélkül – Lehetséges?
Mellplasztika műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.