mellfelvarrás

Mellfelvarrás Budapest

Műtét most 30% kedvezménnyel

  • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
  • Ingyenes konzultációs lehetőség
  • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellfelvarrás egy népszerű plasztikai beavatkozás. Népszerűségének egyik oka, hogy beültetés, tehát “idegen” implantátum behelyezése nélkül is változtatható a mell formája. Különböző okai lehetnek annak, hogy végül a mellfelvarrás mellett döntsön egy nő, néha csak a korral járó megereszkedést szeretné korrigálni, más esetben lehet, hogy egyszerűen elégedetlen mellei formájával, elhelyezkedésével. 

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

A mellfelvarrás első lépése az, hogy elhatározza: szeretne változtatni mellei kinézetén. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyedül kell meghoznia ezt a fontos döntést, klinikánkon orvosával konzultálva szakértő segítséget kap. E két dolog összefügg, a konzultációk nagy segítséget nyújtanak majd Önnek a különböző mellfelvarrással kapcsolatos kérdéseinek megválaszolásában.


A mellfelvarrás lehetőségei

Amikor mellfelvarrásról van szó, a leggyakrabban háromféle beavatkozási lehetőség van. 

  1. Hagyományos: ebben az esetben egy fordított T alakú bemetszést ejt a sebész a mellen, az emlőudvar körül, arra merőlegesen illetve a mell redő alatt. Ezeken a helyeken marad heg, ami természetesen elhalványul pár hónappal a műtét után.

  2. Emlőudvar és az alatti beavatkozás: ennél a beavatkozásnál az bőrt emlőudvar és az emlőudvar alatti területről távolítja el a sebész, ez viszonylag vastagabb heggel járhat.

  3. Emlőudvar körüli eltávolítás: a harmadik típus esetében egy gyűrűben, az emlőudvar körül eltávolításra a bőr. A heg kicsi, de nem minden mell típusnál alkalmazható.

A konzultációk során orvosa felméri, hogy esztétikailag és az ön adottságait figyelembe véve mely beavatkozás a legmegfelelőbb. Lehetséges, és jellemző, hogy teljesen egyedi technikára lesz majd szükség. Mivel minden igény más és más, ezért a módszerek is eltérnek, s lehetséges, hogy csak bőrfelületet érintő beavatkozás történik, vagy lehet olyan is, amely során a mirigyállomány is megváltozik. 

Miután megtörtént a pontos állapotfelmérés, elkezdődik a műtéti tervezés, amely során megállapításra kerül a teljes folyamat.

A mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás folyamata nagyon hasonló, mint a többi mellplasztika műtét menete Szigorú vizsgálatok és több konzultáció is megelőzi, ezáltal kiszűrésre kerülnek az esetleg kizáró okok és megelőzhetőek a komplikációk. A műtét előtti néhány napban érdemes könnyű ételeket fogyasztani, kerülni kell a zsíros testápolók használatát, és ha tudja, a dohányzást is érdemes abbahagyni erre az időre. 

Minden esetben altatással történik a mellfelvarrás, amelyet megelőz a műtéti tervek felrajzolása a mellekre. Maga a műtét 1-2 óráig tart, attól függően, hogy nagyobbításra is sor kerül-e vagy sem.

A műtétet követően egy napot klinikánkon kell maradnia, amely során megfigyeljük, és orvosának lehetősége van elvégezni a műtét utáni vizsgálatokat. A mellfelvarrás másnapján felhelyezésre kerül a vízálló kötés, és megkapja a speciális szorító melltartót is.

Néhány szó a mellfelvarrás tartósságáról

Az, hogy egy mellfelvarrás mennyire tartós, sok tényezőtől függ. Többek között az alkati adottságok, a test típusa is meghatározza, hogy mennyire tartós eredményre számíthat. Fogyás vagy súlynövekedés befolyásolhatja, hogy milyen hosszú ideig maradnak úgy mellei, ahogy azokat kialakították. Ugyanakkor általánosan elmondható, hogy a felvarrást követő 5 és 10 év közötti időszakban a mellek olyan helyzetben és formában maradnak, amilyenre alakították azokat.


Mellfelvarrás vélemények

"Évek óta gondolkodom azon, hogy megcsináltatom a melleimet, mivel eléggé lógnak, és ez nem tetszik. A párom persze nem mondta, hogy nem tetszik neki, de nem is tiltakozott, amikor felvetettem, hogy egy kisebb igazítást szeretnék. Viszonylag hamar sort kerítettünk a konzultációra, a vizsgálatok és a megbeszélések rendben megtörténtek. Hagyományos felvarrást végeztek, és most, fél évvel később már nyoma sincs a hegeknek."  - Anita, 39

"Nemrégiben sikerült leadnom a fölösleges kilókat, de a melleim sajnos “lógva maradtak”. Emiatt, hiába lettem sokkal csinosabb, még mindig nem éreztem jól magam. Barátnőim is támogattak, és végül felkerestem a plasztikai intézetet és konzultációt kértem. A plasztikai sebész szépen elmagyarázta a lehetőségeket, és végül megállapodtunk egy komplex műtétben. Egy kosárral nagyobb, felvarrt melleket “kaptam”. Most már sokkal jobban érzem magam a bőrömben!" - Evelin, 42

Méretük miatt már a harmincas éveim közepe óta elvesztették tartásukat a melleim. Ez sok gondot okozott, főleg egészségügyi nehézségek adódtak (hát- és nyakfájás) Végül elhatároztam, hogy teszek magamnak egy szívességet és utána nézek milyen lehetőségeim vannak. Az ajánlások alapján kerestem fel ezt a klinikát és nem csalódtam. Az emlőudvar és az alatti beavatkozás tökéletesen sikerült. - Zsuzsa, 47 éves


Mellfelvarrás képek

Mellfelvarrás árak Budapest 

A mellfelvarrásra minden esetben egyedi árajánlat kerül kialakításra, annak függvényében, hogy milyen mértékű, milyen komplexitású beavatkozásra van szükség. A mellfelvarrás kedvezményes ára 750 000 és 850 000 forint közötti összeget jelent, míg például a mellfelvarrás implantátummal 1 150 000 - nál kezdődik. Intézményünkben az árajánlat minden díjat tartalmaz, beleértve nem csak a műtétet, de a konzultációkat, vizsgálatokat, az altatást, a műtét utáni ellátást és gyógyszereket, illetve a különleges melltartót is.

Klinikánkon lehetőség van készpénzben, kártyával, egészségpénztári kártyával fizetni.

Van arra is lehetőség, hogy a mellfelvarrás hitelre történjen, ebben az esetben szerződött pénzügyi tanácsadóink segítenek a legkedvezőbb személyi kölcsön konstrukció megtalálásában. 


Mire kell figyelni a mellfelvarrás után?

A mellfelvarrást követő időszakban van több dolog is, amire oda kell figyelnie, hogy a gyógyulás rendben haladjon. Az első egy hétben tilos nehezebb dolgokat emelni, illetve a megerőltető testmozgás. A második-harmadik héttől kezdve lehet fokozatosan visszatérni a szokásos életmódhoz. Az első két héten egy-egy kontroll vizsgálatra sor kerül, utána már csak a hatodik és tizenkettedik héten kell megjelennie. Természetesen ha bármi kérdése, panasz merül fel, forduljon orvosához. 

Mellfelvarrás után sport

Ami a mellfelvarrás utáni sportot illeti, az első hetekben mindenképpen kerülni kell a felsőtestet igénybe vevő tevékenységeket. Később is inkább csak kíméletesen érdemes edzeni. A hegek teljes gyógyulásáig (kb. 6 hónap) kerülni kell a bőrt érintő külső hatásokat, mint a napozás, szolárium és a szauna.

Mellfelvarrás utáni fájdalom

Mellfelvarrás utáni fájdalom előfordul, ezeket fájdalomcsillapítóval kezelheti. A speciális szorító melltartónak köszönhetően nem mozognak majd mellei, így a fájdalom is kisebb. A gyógyulás implantátum behelyezésével járó műtét után egy kicsit tovább tarthat. Intézményünkben a sebészek felszívódó varratokat használnak, így varratszedésre nincs szükség.


Hogyan tovább?

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy további kérdései lennének, jelentkezzen be az első, ingyenes konzultációra még ma! A kötelezettségekkel nem járó konzultáción megismerkedhet orvosával, többet megtudhat az eljárásainkról és arról, hogy Önnek milyen beavatkozásra lehet szüksége elképzelései alapján.


Mellfelvarrás -Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás ára attól, függ hogy orvosával végül pontosan milyen beavatkozásban állapodtak meg. Minden esetben egyedi ajánlat készül, de például egy szimpla felvarrás 750 000 - 850 000 forintos áron végeztethető el, ami tartalmazza az altatást, a felvarrást és az ellátást. A komplex (felvarrás+nagyobbítás) beavatkozás ára ennél magasabb.

Mellfelvarrás vagy implantátum - melyiket válasszam?

Nem kell egyedül döntenie! A nálunk dolgozó tapasztalt sebészek a konzultációk során elmagyarázzák majd Önnek a lehetőségeket, és együtt döntik majd el, hogy hol találkoznak az Ön elképzelései és az orvosilag és esztétikailag kivitelezhető megoldások. Lehet hogy csak felvarrás lesz, de lehet érdemes egy kisebb implantátummal alakítani. Mindez együtt döntik majd el.

Lehetséges-e a mellfelvarrás 50 éves kor felett?

Természetesen igen! Klinikánkon nem csak húszas-harmincas, de bőven ötvenes-hatvanas páciensek is megfordultak már. Természetesen ötven év fölött több vizsgálatra is szükség van, de az alapvetés az, hogy lehetséges a mellfelvarrás idősebb korban is, ha nincs egészségügyi akadálya. 

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!