Mellfelvarrás
A mellfelvarró műtét fajtái, menete, után - Árak

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Mellfelvarrás során a megereszkedett emlőket eredeti helyükre igazítja plasztikai sebészünk, így alakítva ki feszesebb és teltebb dekoltázst. Legtöbb esetben a felvarrás mellnagyobbítással is kiegészül, így kapva tökéletes eredményt.

A mellfelvarrás népszerűségének fő oka, hogy beültetés, tehát mellimplantátum behelyezése nélkül is változtatható a mell formája. Különböző okai lehetnek annak, hogy végül a mellfelvarrás mellett döntsön egy nő. Néha csak a korral járó megereszkedést szeretné korrigálni, más esetben lehet, hogy egyszerűen elégedetlen mellei formájával, elhelyezkedésével. 

A konzultációk során orvosa felméri, hogy esztétikailag és az Ön adottságait figyelembe véve mely mellplasztikai lehetőség lenne a legmegfelelőbb. Miután megtörtént a pontos állapotfelmérés, elkezdődik a műtéti tervezés, amely során megállapításra kerül a teljes folyamat.

Mellfelvarrás 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellfelvarrás fajtái

 A plasztikai sebész a konzultáció során figyelembe fogja venni a testi adottságait, és a mell, és ez alapján fogja az Önnek legmegfelelőbb eljárást ajánlani.Amikor mellfelvarrásról van szó, a leggyakrabban háromféle beavatkozási lehetőség van. 

  1. Hagyományos: ebben az esetben egy fordított T alakú bemetszést ejt a sebész a mellen, az emlőudvar körül, arra merőlegesen illetve a mell redő alatt. Ezeken a helyeken marad heg, ami természetesen elhalványul pár hónappal a műtét után.
  2. Emlőudvar és az alatti beavatkozás: ennél a beavatkozásnál az bőrt emlőudvar és az emlőudvar alatti területről távolítja el a sebész, ez viszonylag vastagabb heggel járhat.
  3. Emlőudvar körüli eltávolítás: a harmadik típus esetében egy gyűrűben, az emlőudvar körül eltávolításra a bőr. A heg kicsi, de nem minden mell típusnál alkalmazható.

A mellfelvarrás műtét menete

A mellfelvarrás folyamata nagyon hasonló, mint a többi mellplasztika műtét menete. Szigorú vizsgálatokra van szükség, többek között EKG, mellkas röntgen, mell ultrahang és bizonyos esetekben mammográfia is javasolt. Ezáltal kiszűrésre kerülnek az esetleg kizáró okok és megelőzhetőek a komplikációk. A műtét előtti teendőkről ebben a cikkben olvashat többet.

Minden esetben altatással történik a mellfelvarrás, amelyet megelőz a műtéti tervek felrajzolása a mellekre. Maga a műtét 1-2 óráig tart, attól függően, hogy nagyobbításra is sor kerül-e vagy sem.

Ez legfőképpen attól függ, hogy a páciens rendelkezik-e megfelelő mirigyállománnyal és annak milyen az állapota, így körülbelül az esetek 50%-ában van szükség implantátum beültetésére is. 

A műtétet követően egy napot klinikánkon kell maradnia, amely során megfigyeljük, és orvosának lehetősége van elvégezni a műtét utáni vizsgálatokat. A mellfelvarrás másnapján felhelyezésre kerül a vízálló kötés, és megkapja a speciális szorító melltartót is.

Néhány szó a mellfelvarrás tartósságáról

Az, hogy egy mellfelvarrás mennyire tartós, sok tényezőtől függ. Többek között az alkati adottságok, a test típusa is meghatározza, hogy mennyire tartós eredményre számíthat. Fogyás vagy súlynövekedés befolyásolhatja, hogy milyen hosszú ideig maradnak úgy mellei, ahogy azokat kialakították. Ugyanakkor általánosan elmondható, hogy a felvarrást követő 5 és 10 év közötti időszakban a mellek olyan helyzetben és formában maradnak, amilyenre alakították azokat.

Mire kell figyelni a mellfelvarrás után?

A mellfelvarrást követő időszakban van több dolog is, amire oda kell figyelnie, hogy a gyógyulás rendben haladjon. Az első egy hétben tilos nehezebb dolgokat emelni, illetve a megerőltető testmozgás. A második-harmadik héttől kezdve lehet fokozatosan visszatérni a szokásos életmódhoz. Az első két héten egy-egy kontroll vizsgálatra sor kerül, utána már csak a hatodik és tizenkettedik héten kell megjelennie. A külső hegek nagyjából 6 hónap alatt gyógyulnak be, míg a belső hegek regenerálása akár két évig is tarthat, ez utóbbi azonban nem látszik. Azért, hogy a hegek optimális ütemben gyógyuljanak, a szakorvos hegkezelő krémek használatát fogja javasolni. Egyéb tudnivalókat a mellfelvarrás utáni időszakról ebben a cikkben olvashat.

Mellfelvarrás árak -  Mennyibe kerül?

A mellfelvarrás kedvezményes ára 900.000 és 1.000.000 forint közötti összeget jelent. Ahogy minden plasztikai műtétünkre, a mellfelvarrásra is minden esetben egyedi árajánlat kerül kialakításra, annak függvényében, hogy milyen mértékű, milyen komplexitású beavatkozásra van szükség.

Intézményünkben az árajánlat minden díjat tartalmaz, beleértve nem csak a műtétet, de a konzultációkat, vizsgálatokat, az altatást, a műtét utáni ellátást és gyógyszereket, illetve a különleges melltartót is.

Klinikánkon lehetőség van készpénzben, kártyával, egészségpénztári kártyával fizetni.

Van arra is lehetőség, hogy a mellfelvarrás hitelre történjen, ebben az esetben szerződött pénzügyi tanácsadóink segítenek a legkedvezőbb személyi kölcsön konstrukció megtalálásában. Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében tudunk adni.

Kérdése van? Kérjen időpontot ingyenes mellfelvarrás konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellfelvarrás akár 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.