Minden amit a ​vádliplasztikáról 2019-ben tudnod kell

Vannak olyan testrészeink, melyek formáján még intenzív testmozgással is nagyon nehéz változtatni. Többek között ilyen a vádli is, melyre kifejezetten nehezen lehet izmot felszedni. A vádliplasztika implantátum beültetésével teszi lehetővé, hogy formásabb legyen ez a testrészünk is, ráadásul akkor is remek választásnak bizonyul a beavatkozás, ha sérülésből, balesetből adódóan aszimmetria tapasztalható a két láb között.

Az eljárásnak köszönhetően a vádlik teltebbek, formásabbak lesznek, amely egyértelműen jó hatással lesz az önbizalomra és a magabiztosságra is. Az egész láb megjelenését formássá és vonzóvá teheti a csinos vádli, mely megvalósítható a vádliplasztika keretein belül.

Mi a teendő a vádliplasztika előtt?

A műtétet egy szakmai konzultáció előzi meg, mely során a műtétet végző plasztikai sebész részletesen megvizsgálja azt a területet, amelyen a beavatkozást fogja végezni. Ez a műtét intézetünkben teljesen ingyenes.

A konzultáció során kiválasztásra kerülnek az implantátumok, és a vádliplasztika minden részletéről, valamint a felépülés időszakáról is megkapja a szükséges információkat. A laborvizsgálatok mellett EKG-ra biztosan szükség lesz, de a szedett gyógyszerek, vagy az altatással kapcsolatos információk függvényében egyéb vizsgálatokat is javasolhat sebésze az Ön számára, természetesen egyéni adottságait szem előtt tartva.

vádliplasztika menete

A Budapest Plasztikai Intézetben tevékenykedő szakembereink nem csak a műtét során, de már az azt megelőző időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy pácienseink a lehető legnagyobb kényelemben legyenek túl az előzetes vizsgálatokon.

Fontos, hogy a beavatkozást megelőző időszakban próbáljon minél egészségesebb életmódot folytatni, hiszen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, vitaminokkal gondoskodhat arról, hogy immunrendszere erős legyen, és mihamarabb felépüljön a műtét után.

A vádliplasztika menete

Az altatásban végzett operációhoz - hasonlóan, mint egy combplasztika vagy zsírleszívás beavatkozásnál- egy órás műtét szükséges, mely során a plasztikai sebész a térdhajlatban fogja ejteni a bemetszést, így az a gyógyulást követően szinte láthatatlan lesz. A körülbelül 4 centiméteres bemetszésen keresztül juttatja be az implantátumot a vádli magasságába, mégpedig közvetlenül az izomzat fölé.

 Miután a sebész meggyőződött arról, hogy megfelelő helyen vannak-e ezek az implantátumok, és szimmetrikus-e a két láb, öltésekkel zárja a területet, majd egy szorítókötés kerül a lábra. Ennek az a célja, hogy megfelelő helyen rögzüljenek az implantátumok, és a bőr is gyorsabban letapadjon. A napjainkban használt implantátumok kimagasló minőségüknél fogva már nem szorulnak cserére.
vádliplasztika előtt

Az implantátumokról is érdemes külön ejteni pár szót. Férfiak esetében az anatómiai implantátumok, nőknek pedig az orsó alakúak az ajánlottak a kívánt forma eléréséhez. A beavatkozás után a szorítókötést legalább hat héten át viselni kell majd, míg az általunk választott implantátum biztosan rögzül.

Gyógyulás a vádliplasztika után

A beavatkozást követően körülbelül három hétig feszítő érzésre lehet számítani, ez azonban megszűnik, hiszen a súlytöbblethez hozzá lehet szokni az adott területen, a hegek pedig igen gyorsan gyógyulnak.

Foglalkozásától függően akár már két hét múlva újra munkába állhat, ám egy hónapig még nem szabad nagyobb mértékű megterhelésnek kitenni a lábakat, javasolt a minél több pihenés és a sportolás elhagyása. Egy hónap múlva fokozatosan vissza lehet térni a testmozgáshoz, egészen addig azonban szorító fásli viselése javasolt.

gyógyulás vádliplasztika után

Jó szolgálatot tehetnek a gyógyulás idején a hegkezelő krémek, melyek elősegítik a felépülést, és a műtéti hegek elhalványításáról is gondoskodnak. Körülbelül három hónap múltán éri el a vádli végleges formáját, a telt, formás idomoknak köszönhetően pedig garantáltan növekedni fog majd önbizalma. A vádliplasztika nemtől függetlenül lehetővé teszi, hogy a lábszár formás, testalkathoz jobban passzoló legyen.

Jöjjön el ingyenes konzultációra és ismerje meg lehetőségeit!

Reméljük az összefoglalónkkal sikerült letisztáznunk néhány Önben felmerülő kérdést, kételyt.

Tapasztalatból tudjuk, hogy minden vendégünket más terület foglalkoztat mélyrehatóbban, ezért érdemes eljönnie ingyenes konzultációnkra, ahol:

  • megismerkedhet leendő orvosával és a személyzet tagjaival
  • megvizsgáljuk, meghallgatjuk igényeit és kifejezetten Önre szabott megoldást javasolunk
  • felteheti kérdéseit
  • szemügyre veheti a Lánchíd lábánál elterülő klinikánkat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Budai várra

A konzultációt követően akár a beavatkozás mellett dönt, akár nem, mindenképp – úgy gondoljuk, már ezért a látványért és a barátságos légkörért is érdemes ellátogatnia hozzánk.