Integetőháj eltüntetése - Hogyan lehetséges?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Integetőhájnak nevezzük a tricepsz környékén lerakódó zsírt és az ezt tartó megereszkedett izom és bőrszöveteket. A triszepsz a felkar alsó részén helyezkedik el, ami hasonlóan a hasi területekhez, sokaknál kifejezetten problémás területnek számít. Főleg nőknél jellemző, hogy az újonnan felszedett kilók a kar alsó részén jelennek meg, de férfiak között is láthatunk ilyet.

Az integetőháj jelenléte súlyosan károsíthatja a páciensek életminőségét. Ugyanis a kar egy nagyon látványos és mindig előtérben lévő testrész. Így azok, akiknél kialakul az integetőháj gyakran kényszerülnek elhagyni a pántos felsőket, vagy olyan ruhadarabokat, szituációkat, amikor az alkar szabadon látható. Az integető hájnak a hirtelen súlygyarapodás mellett más okai is lehetnek. Ezeket összeszedtük ebben a cikkben és azt is megnéztük, hogy milyen módszerekkel szüntethető meg az integetőháj.

Mitől alakulhat ki integetőháj?

Az integetőháj kialakulásának a már említett hirtelen súlyfelesleg mellett, lehetnek genetikai okai is lehetnek, de az is előfordulhat, hogy a kar izmai ereszkednek meg és ez vezet az integetőháj kialakulásához. Ez főleg idősödő személyeknél fordul elő.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Milyen következményei lehetnek az integetőhájnak?

Az integetőhájnak súlyos következményei lehetnek a páciensek életvitelére és egészségére is. A már említett mentális problémák mellett egészségügyi következményei is lehetnek az integetőhájnak. Meleg időben, de akár télen is a nem megfelelő tisztálkodás, vagy egy bőrbetegség miatt a kar alsó részén irritáció alakulhat ki, esetleg sebesedés, ami akár kellemetlen szagokkal is járhat. Ráadásul a folyamatos súrlódás miatt a terület igen nehezen gyógyul, így a betegség hosszú időre el is húzódhat.

Hogyan lehet megszüntetni az integetőhájat?

Az integetőháj megszüntetésére számos módszer létezik. Többek között 

  • különböző tornák és edzésformák,
  • feszesítő és zsírégető krémek,
  • és plasztikai sebészet.

A plasztikai sebészeten belül is további két kategória létezik, attól függően, hogy milyen mértékű problémáról van szó.

  • Felkarplasztika, mely során csak a felesleges bőr kerül eltávolításra.
  • Vagy felkarplasztika mely során a felesleges bőr mellett zsírleszívást is végrehajtanak.

Mennyibe kerül az integetőháj megszüntetése?

Az integetőháj megszüntetését célzó eljárások, kezelések és módszerek ára széles skálán mozog.

Integető háj eltüntetése krémekkel

A gyors és egyszerű megoldást kínáló krémeket akár 2-3 ezer forinttól is beszerezheti bárki. Az eredményre azonban nincs biztosíték! Lehet, hogy hosszú éveken keresztül kell megvásárolni a terméket, mire eredményt hoz, de lehet még akkor sem fog.

Integető háj eltüntetése torna segítségével

A különböző tornák és edzésformák akár otthon is végezhetőek. A feladatok könnyedén elsajátíthatóak videókból, de akár személyi edzőtől is. Ez a módszer nagy kitartást igényel és valószínűleg hosszú hónapokon keresztül, fáradtságos munkával elérhető vele némi változás. Vannak esetek azonban, amikor a zsír annyira makacs, hogy sem a kardio, sem pedig az egészséges életmód nem segít. A személyi edzés, illetve konditerem ára nagyjából 20-30 ezer forint havonta. 

Integető háj eltüntetése plasztikai műtéttel

A karplasztika azonban rövidtávon is látványos eredményt tud nyújtani a makacs integető hájjal szemben. Az eljárásnak köszönhetően nem kell hosszú hónapokon és éveken át karizom erősítő gyakorlatokat végezni és bőrfeszesítő krémeket alkalmazni. A felkarplasztika ára 800 000 Ft-tól kezdődik. Az eredmény azonban egy életre szól!

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes plasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


FDA Minősítés » Mit jelent ez és miért fontos Önnek?
Dupla Kontúr » A Double Bubble Mell Kialakulása és Kezelése
​Mit Jelent A Rippling Mell » Más Néven A Wrinkling Mell?
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.