mellkisebbtés

Mellkisebbítés Budapest

  • Első osztályú szolgáltatás luxus környezetben
  • Ingyenes konzultációs lehetőség
  • Műtét akár 1-2 napon belül

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!

Még mindig uralkodó közhely, hogy csak a kis mellű nők fekszenek kés alá. A valóság azonban az, hogy egyre több nő azért vállal plasztikai műtétet, hogy a számukra kényelmetlen, sokszor fájdalmat és egészségügyi problémákat okozó mellméretet csökkentsék. Klinikánkon a mellkisebbítő műtéteket profi, tapasztalt sebészek végzik, és segítséget nyújtanak a teljes folyamat során az első konzultációtól az utolsó kontrollvizsgálatig.

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!


A mellkisebbítés menete

Az első konzultáció alkalmával megismerkedhet orvosával, és megkezdődik a felmérés folyamata, illetve az elgondolások és lehetőségek megbeszélése. Mivel egy viszonylag komoly, több bemetszéssel és altatással járó beavatkozásról van szó, ezért amikor már megállapodtak a plasztikai sebésszel abban, hogy pontosan milyen változtatást szeretne, felállításra kerül egy menetrend. 

Műtét előtti vizsgálatok

Minden esetben több vizsgálatot is el kell végeztetni, amelyeket klinikánkon végzünk. Többek között a következő vizsgálatokra kell készülnie: laborvizsgálatok, mammográfia, EKG, ultrahang vizsgálatok. Ezekkel a vizsgálatokkal kerülnek kiszűrésre azok az okok, amelyek miatt meghiúsulhat a beavatkozás.

A műtét megtervezése

Amennyiben a vizsgálatokon mindent rendben találnak, úgy megtörténhet a műtéti tervezés. A tervezés során a sebész meghatározza, hogy hol történik a bemetszés, hol helyezkedik majd el a mellbimbó. Kisebb mértékű változtatásnál vertikális, körkörös bemetszést az általános, míg nagyobb mértékű méretcsökkentésnél a mellfelvarrásnál is alkalmazott fordított T-bemetszést szokás alkalmazni. 

A beavatkozás folyamata

Maga a műtét nagyjából 2,5 - 3 órát vesz igénybe. Az altatást követően a sebész bemetszést ejt a megtervezett helyeken, és eltávolítja a szükséges mennyiségű szövetet. Sebészeink minden esetben törekednek arra, hogy elsősorban a zsírszövet kerüljön eltávolításra, a mirigyállomány ép maradjon. 

Mellkisebbítés vélemények

"Fiatal felnőtt korom óta nagyok voltak a melleim. Nem azok a formás, kerek nagyok, hanem inkább a súlyos, a számomra kényelmesnél lejjebb lógó fajta. Mellkisebbítésem komplikációk nélkül zajlott, és a hegek is gyógyultak. Egy kosárral kisebbek lettek, és a felvarrással együtt szebb összhatást adnak." Regina, 32

A mellkisebbítésre azért volt szükségem, mert már kényelmetlen és gyakran fájdalmas tüneteket okoztak. A hátam sokat fájt, és a nyakam is folyton el volt gémberedve. Mióta megvolt a műtét, már nincsenek ilyen panaszaim. Mariann, 47

Szerettem volna változtatni a melleimen, mert attól függetlenül, hogy nagyok voltak, számomra nem voltak ideálisak. Sokak sportolok, és rendszeresen a nagy melleim miatt szenvedtem hátrányt a pályán. A kisebbítés mellett szólt, hogy formás, vonzó melleim lehetnek. Nekem is, és a férjemnek is tetszik a végeredmény. Adrienn, 29


Mellkisebbítés előtte utána képek

Mellkisebbítés árak Budapesten

A mellkisebbítés szövettannal általában kedvezményesen 750 000 és 900 000 forintos áron kerül elvégzésre. Klinikánkon a mellkisebbítés és az összes többi mellplasztika műtét ára is egyéni ajánlat kidolgozása alapján kerül meghatározásra a plasztikai sebész által, figyelembe véve a szükséges beavatkozás mértékét, beleszámítva az ellátást is.

Ezt az összeget lehetséges készpénzben, bank- és hitelkártyával, egészségpénztár terhére, illetve külföldi biztosítás terhelésével fizetni. Amennyiben szükséges, a mellkisebbítés ára részletre is fizethető, ez esetben pénzügyi tanácsadó partnereink segítenek megkeresni a legkedvezőbb kölcsönajánlatot.


Mire számíthat mellkisebbítés után?

A mellkisebbítés utáni gyógyulás nem vesz annyi időt igénybe, mint a többi plasztikai beavatkozás. Ugyanakkor a külső hegek 6 hónapos, a belső hegek 2 éves teljes gyógyulási ideje továbbra is fennáll. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Ön 24 hónapig nem térhet vissza szokásos életmódjához!

A műtétet követően egy napot klinikánkon tölt, ahol megfigyeljük, illetve orvosa felhelyezi a vízálló kötést, és megmutatja, hogyan használja a speciális szorító melltartót, amit 8 hétig kell majd viselni. A kontrollvizsgálatokra az első két hétben, illetve a hatodik és tizenkettedik heteken kerül sor.

Az első két hetet megterhelő fizikai tevékenységeket mellőzve kell töltenie, amennyiben munkája nem igényel emelést, úgy akár vissza is térhet dolgozni egy hét után. A második hetet követően fokozatosan térhet vissza szokásos életviteléhez.

Minden mellkisebbítés - és más plasztikai beavatkozás - után sport és hasonló aktivitások csak fokozott odafigyeléssel végezhetők. Érdemes az első 8 hétben kerülni a felső testet érintő súlyzós edzéseket.

Előfordulhat a mellkisebbítés utáni fájdalom a mellekben, a mellkason. A legtöbb esetben fájdalomcsillapítóval kezelheti ezeket, orvosa mindenben felvilágosítja majd. Akut, erős fájdalomérzet esetén mindenképpen keresse meg orvosát!


Hogyan tovább? Mi a következő lépésem?

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy pedig már fontolgatta a mellkisebbítést, akkor érdemes még ma bejelentkezni konzultációra, ami most klinikánkon ingyenesen kérhető! Ezen az első beszélgetésen mindent megtudhat a mellkisebbítésről, illetve minden felmerülő kérdésére választ kaphat.


Mellkisebbítés - Gyakran Ismtételt Kérdesek

Elvégezhető-e a mellkisebbítés szülés előtt?

Igen, elvégezhető, de csak a terhesség előtt. Sebészeink minden esetben úgy dolgoznak, hogy a mirigyállomány ép maradjon, illetve kiemelt figyelmet fordítanak a tejcsatorna épségének megőrzésére.

Elvégeztethető-e a mellkisebbítő műtét tb támogatással?

Van rá lehetőség, amennyiben a mellekből kiműtésre kerülő zsírszövet meghaladja a testtömeg 0,5%-át vagy az egyik mell nagyobb (legalább 30%-al) a másiknál. Kizárólag ezekben az esetekben támogatja az OEP a mellkisebbítő műtétet. Klinikánkon magánkórház, ezért nem végzünk TB támogatott beavatkozásokat.

Mennyi ideig láthatóak a mellkisebbítés hegek műtét után?

A külső hegek teljes gyógyulása általában hat hónapot vesz igénybe. Tapasztalataink alapján a hegek szinte teljesen eltűnnek, egy-egy világosabb vonal jelzi csupán a helyüket.

Az ország egyik legszebb klinikája Budapest szívében

A Plasztikai Sebészeti Centrumnál alapításunk óta arra törekszünk, hogy megmutassuk és kiemeljük pácienseink szépségét.

Ha Ön is plasztikai beavatkozáson gondolkozik és ehhez a lehető legjobb plasztikai sebészetet szeretné választani, kattintson a lenti gombra és ismerje meg, melyek azok az érvek, amelyek miatt érdemes minket választania!

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra most!