Mellkisebbítés
Mellkisebbítő műtét menete, után - Árak

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellkisebbítés az a plasztikai műtét, melyben az esztétikailag és egészségügyileg zavaró méretű mellállomány csökkentésével ideális, testhez álló és formás melleket alakít az orvos.

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak a kis mellű nők fekszenek kés alá. A valóság azonban az, hogy egyre több nő azért vállal mellplasztikai műtétet, hogy a számukra kényelmetlen, sokszor nehézséget és egészségügyi problémákat okozó mellméretüket csökkentsék.

Klinikánkon a mellkisebbítő műtéteket profi, tapasztalt sebészek végzik és segítséget nyújtanak a teljes folyamat során az első konzultációtól az utolsó kontrollvizsgálatig.

Mellkisebbítés 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellkisebbítő műtét menete

A mellkisebbítés menete plasztikai sebészetünkön az alábbi lépések szerint történik:

  1. Az első konzultáció alkalmával megismerkedhet orvosával, és megkezdődik a felmérés folyamata, illetve az elgondolások és lehetőségek megbeszélése. Mivel egy viszonylag komoly, több bemetszéssel, továbbá altatással járó beavatkozásról van szó, ezért amikor már megállapodtak a plasztikai sebésszel abban, hogy pontosan milyen változtatást szeretne, felállításra kerül egy menetrend.
  2. Műtét előtt minden esetben több vizsgálatot is el kell végeznünk, így EKG, mellkas röntgen, mell ultrahang és mammográfia is javasolt lehet, melyeket mind melyeket klinikánkon végzünk. Ezekkel a vizsgálatokkal kerülnek kiszűrésre azok az okok, amelyek miatt meghiúsulhat a beavatkozás. Hogy pontosan mit takarnak ezek a vizsgálatok, ebből a cikkből megtudhatja.
  3. Amennyiben a vizsgálatokon mindent rendben találnak, úgy megtörténhet a műtéti tervezés. A tervezés során a sebész meghatározza, hogy hol történik a bemetszés, hol helyezkedik majd el a mellbimbó. Kisebb mértékű változtatásnál vertikális, körkörös bemetszést az általános, míg nagyobb mértékű méretcsökkentésnél a mellfelvarrásnál is alkalmazott fordított T-bemetszést szokás alkalmazni. A plasztikai műtét során a sebész ügyel arra, hogy a tejcsatornák épek maradjanak, így a műtétet követően is lehetséges lesz a szoptatás.
  4. Maga a műtét nagyjából 2,5 - 3 órát vesz igénybe. Az altatást követően a sebész bemetszést ejt a megtervezett helyeken, és eltávolítja a szükséges mennyiségű szövetet. Sebészeink minden esetben törekednek arra, hogy elsősorban a zsírszövet kerüljön eltávolításra, a mirigyállomány ép maradjon. 

Mire számíthat mellkisebbítés után?

A mellkisebbítés utáni gyógyulás nem vesz annyi időt igénybe, mint a többi plasztikai beavatkozás. A mellplasztika után 24 órás megfigyelésre van szükség, így egy éjszakát klinikánkon kell töltenie.

Azért, hogy a hegek a lehető legkevésbé látszódjanak,  felszívódó varratokkal dolgozunk, így sokkal hatékonyabb a sebgyógyulás és a későbbiekben varratszedésre sincs szükség. A plasztikai sebész a műtétet követő napon vízálló kötést fog felhelyezni, így a zuhanyzás is lehetséges a későbbiekben.

Két hét után már fokozatosan visszatérhet régebbi életmódjához és három hét után már könnyű testmozgásra szükség van. A szauna, szolárium és direkt napfény két hónapig kerülendő.

Kontrollvizsgálatra az első, második, hatodik és tizenkettedik hét után van szükség. Azért, hogy a heggyógyulás a lehető leggyorsabban menjen végbe, sebészünk hegkezelő krémek használatát fogja javasolni.

Ugyanakkor a külső hegek 6 hónapos, a belső hegek 2 éves teljes gyógyulási ideje továbbra is fennáll. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Ön 24 hónapig nem térhet vissza szokásos életmódjához!

A kontrollvizsgálatok idejéről és műtét utáni általános tájékoztatást itt olvashat.

A mellkisebbítés ára

A mellkisebbítés ára kedvezményesen 1.000.000 és 1.100.000 forint közé esik, ami tartalmazza - többek között - a szövettan elvégzésének díját is. Klinikánkon a mellkisebbítés és az összes többi mellplasztika műtét ára is egyéni ajánlat kidolgozása alapján kerül meghatározásra a plasztikai sebész által, figyelembe véve a szükséges beavatkozás mértékét, beleszámítva az ellátást is.

Ezt az összeget lehetséges készpénzben, bank- és hitelkártyával, egészségpénztár terhére, illetve külföldi biztosítás terhelésével fizetni.

Amennyiben szükséges, a mellkisebbítés ára részletre is fizethető, ez esetben pénzügyi tanácsadó partnereink segítenek megkeresni a legkedvezőbb kölcsönajánlatot. Ezzel kapcsolatban további információt az ingyenes konzultáció keretében tudunk adni.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellkisebbítés konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyik vezető sebészünk részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellkisebbítés 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.