A kiszakadt mellimplantátum tünetei, okai, kezelése

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátum kiszakadása nagyon ritkán felmerülő komplikáció a mai modern technológiának és gyártási folyamatnak köszönhetően. A kiszakadás, azaz a ruptúra a leggyakrabban minőségi hibának tudható be, de az is lehet, hogy csak túl sokáig hordta az illető és nem került sor a cserére.

A kiszakadás főbb tüneteiként jelentkezhet erős fájdalom, duzzanat a mellekben, továbbá elszíneződés is. A mellimplantátumoknak külső bevonata, amely idővel kilyukadhat, illetve erős behatásokra kiszakadhat. Ennek következtében az implantátumokból kiszivároghat a töltőanyag. Az idő múlásával nő ezeknek a jelenségeknek a kockázata, minél régebb óta van beültetve az implantátum, annál nagyobb esély van a szakadásra. Ebben a cikkben összeszedtük, mi az amit feltétlenül érdemes tudni ezzel a komplikációval kapcsolatban, hogy elkerülhessük. 

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

A mellimplantátum kiszakadásának okai

A mellimplantátumok kiszakadása többféle okból kifolyólag is bekövetkezhet:

Kor

A kor ez egyik leggyakoribb kiváltó oka a szakadásnak. Általában 20-25 évente ugyanis cserélni kell a mellimplantátumokat. Ennyi idő után az implantátumok anyaga elöregedik és ezáltal sérülékenyebbé válik, ami később akár szakadáshoz is vezethet. Továbbá ez idő alatt a test és a mellek is sokat változhatnak, ezért lehet, hogy kisebb vagy nagyobb implantátumra van inkább szükség. 

Külső hatás 

Valamilyen erős behatás következtében is kiszakadhat az implantátum, például autóbaleset következtében. Emiatt nem igen kell aggódni, mivel a behatásnak igen nagymértékűnek kell lennie, ahhoz, hogy elszakadjon, a hétköznapi esések nem okozhatnak szivárgást. Továbbá fontos megemlíteni, hogy orvosi eljárások, például biopsziák során is sérülhetnek az implantátumok

Műtéti sérülés 

Előfordulhat az is, hogy az implantátumot behelyező műtét során sérül meg valahogy az implantátum. Például valamilyen orvosi eszköz, tű, szike, olló, megsértheti a felületét és mikro-szakadás keletkezhet rajta. Ez a későbbiekben kitágulhat és problémát okozhat. 

Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátum szivárgás tünetei

A mellimplantátum szivárgásának leggyakoribb tünetei a következők:

  • A melleken duzzanatok jelennek meg, melyek akár hetekig is eltarthatnak
  • A mellek megkeményednek
  • Fájdalom az érintett területen
  • A mell alakja és mérete is látványosan megváltozhat, különösen sóoldatos implantátumok esetében

A csendes szakadás

A mellimplantátumok szakadása, tehát a ruptúra nem minden esetben jár látványos tünetekkel, ezt csendes szakadásnak nevezzük. Éppen ezért felettébb veszélyes lehet. Ez leggyakrabban a szilikon géllel töltött mellimplantátumoknál fordul elő. Ez azért lehetséges, mert a szilikon anyaga sokkal sűrűbb, mint a sóoldaté, és emiatt lassabban folyik ki, szivárog. Ezért sok idő eltelhet addig, amíg bármilyen tüneteket észlelhetőek lennének, ezért igen nagy károkat tud okozni.

A csendes szakadás csak rendszeres MRI vizsgálatokkal szűrhető ki és így elkerülhető a nagyobb baj. A szilikon azért veszélyes, mert test számára idegen anyag, nem szívódik fel és csomók formájában megmarad a mellekben. Ezeket csak műtéttel lehet eltávolítani. 

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Sóoldattal töltött implantátum kiszakadásának tünetei 

A sóoldatos implantátumok esetében a szivárgás sokkal előbb észrevehető, mint a szilikonos implantátumoknál. A szivárgás miatt a repedésen keresztül a sóoldat kifolyik, ami miatt a mell mérete lecsökken, a mellek leengednek, megereszkednek. Mivel a sóoldat természetes hatású a szervezetre, ezért ez sokkal biztonságosabb.

A sóoldat nem testidegen anyag, mint a szilikon, így minden komplikáció nélkül felszívódik. Az implantátum eltávolítására ettől még szükség van, de a problémák felmerülése és az egészségügyi veszély mértéke sokkal kisebb.

Mi a teendő, ha kiszakadt az implantátum?

Ha a fent említett tünetek közül valamelyiket, vagy többet is észlel, minél előbb forduljon orvoshoz. Nincs oka pánikra, mivel a plasztikai sebészet többféle megoldással is rendelkezik a korrekcióra. Valószínűleg az implantátumok eltávolítására és cseréjére lesz szükség. A kiszakadt sóoldatos implantátum miatt aligha kell aggódni, de ekkor is szükség lesz a cserére. Ahhoz, hogy elkerülje a szakadást, rendszeresen járjon kontrollra. Az FDA általános javaslatai alapján, a mellnagyobbító műtétet követően 3 év után kerüljön sor egy MRI vizsgálatra, majd ezt követően minden második évben. [1]

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egyi vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről

​Mit Jelent A Rippling Mell » Más Néven A Wrinkling Mell?

FDA Minősítés » Mit jelent ez és miért fontos Önnek?
Plasztikai műtétek 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.