Mellnagyobbítás implantátummal

A mellnagyobbítás implantátummal azoknak a nőknek nyújt megoldást, akik nem nyugszanak bele, hogy természetes adottságaik elmaradnak a kívánttól, és hosszú távra szeretnének tartós és jelentős mértékű változást.

Ismerje meg a beavatkozást közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Az implantátumos mellnagyobbítás olyan mellplasztikai sebészeti eljárás, melynek során a kisméretű és/vagy alakját vesztett mell mérete és formája implantátum behelyezésével különböző mértékben növelhető, illetve formázható.

Világszerte a mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb plasztikai sebészeti műtét.  Az ilyen jellegű műtétek háromnegyede esztétikai céllal, maradék része daganatos megbetegedés utáni helyreállító jelleggel folyik. 

A továbbiakban olvashatunk arról, kiknek jelent megoldást, mibe kerül és hogyan zajlik az implantátumos mellnagyobbítás, mit kell tudni az implantátumokról és a mellnagyobbítás előtt mérlegelendő szempontokról.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mellnagyobbítás implantátummal - árak

A beavatkozás ára 1.300.000 Ft. A teljes ár több részletből tevődik össze: jelentős részét az implantátum ára teszi ki, tehát ennek típusától is függ. Ezen kívül tartalmazza a műtét során használt egyéb anyagokat, a magánkórházi tartózkodás és ellátás költségeit, valamint a műtét utáni speciális melltartó árát. Konkrét árat mindig az orvosi konzultáción megbeszéltek függvényében kaphatunk. 

Mikor jelenthet megoldást az implantátumos mellnagyobbítás?

Mellimplantátummal történő mellnagyobbítás az alábbi fizikai-esztétikai és pszichés esetekben jelenthet az adott problémára megoldást.


 1. Amennyiben a serdülőkor után, a testi változások befejeződését követően hat hónappal a mellek mérete jelentősen elmarad az átlagostól
 2. A két mell között jelentős aszimmetria mutatkozik,
 3. Pszichés és szociális problémákat okoz a mellméret,
 4. Esztétikai célból a felnőtt élet bármely szakaszában, várandósság és szoptatás előtt is, illetve azt követően vagy a változás korában és utána,
 5. Hosszú távú, akár 20-25 évre szóló változás a cél,
 6. Jelentős, akár egy melltartó kosárméretnél nagyobb térfogatnövelés kívánatos,
 7. Daganatos megbetegedés után.

Mit kell tudni a mellimplantátumokról?

Az implantátum burka minden esetben szilikon, ezen belül sóoldattal vagy szilikon géllel töltött, illetve poliuretán hab implantátumok használatosak. Anatómiai (csepp alakú) és kerek formájú, valamint különböző méretűek (térfogatú) közül lehet választani. Minőségüket az FDA és CE tanúsítvány, illetve a gyártók garanciajegye jelzi. Ha részletesebb információra van szüksége, olvasson tovább a mellimplantátumokról szóló cikkben. 

➔ Mellimplantátumok

Mellnagyobbítás implantátummal - a műtét menete

A műtét előtt labor- és EKG, képalkotó vizsgálatok elvégzése szükséges. Az implantátum behelyezése altatásban zajlik, mintegy két órát vesz igénybe. A plasztikai sebész a mell bizonyos pontján bemetszést ejt, behelyezi az implantátumot, majd zárja a sebet.

A bemetszés helye az anatómiai adottságoktól, az implantátum méretétől és a beavatkozás tervezésétől függően a mell alatti redőben lehet. Az implantátum  közvetlenül vagy részlegesen a mell mirigyállománya mögé vagy a mellizom alá kerülhet. A mellimplantátum behelyezési lehetőségeiről részletesebben az alábbi cikkben olvashat:

➔ Hova kerüljön a mellimplantátum?

Mi várható a műtét után?

A műtétet követően egy éjszakát az intézményben kell tölteni, majd a gyógyulás otthon folytatódik, az első két hétben kímélő, nyugalmas életmóddal.

A mellnagyobbító műtét utáni eredmény részben azonnal látható a mell kontúrján, a végleges eredményre azonban a külső hegek teljes gyógyulásáig (kb. hat hónap) várni kell. A nők nemcsak új megjelenésüknek örülhetnek, hanem élvezhetik helyreállt belső harmóniájukat, magabiztos fellépésüket, önértékelésüket. 

➔ További tudnivalók mellplasztika után

Milyen szempontokat kell mérlegelni a mellimplantátumos mellnagyobbítás előtt?

Ajánlott pontosan megfogalmazni a saját elképzeléseket és vágyakat, ezeket egyeztetni a lehetőségekkel. Aki mellnagyobbításon gondolkodik, hiteles forrásból, pontos információkat gyűjtsön be. 

 1. Milyen méret a legideálisabb? Nem javasolt természetellenesen nagy méretre törekedni, inkább az alkathoz és a kiinduló helyzethez viszonyítva kell megtalálni az optimális méretet. Túl nagy méret választásánál nagyobb eséllyel fordulhat elő szövődmény (pl. rippling mell).
 2. Milyen alakot válasszunk? A kerek és csepp formájúnak önmagában is van előnye, de ez valójában a saját testi adottságok függvényében dől el. 
 3. Hová kerüljön az implantátum? A testi adottságok bizonyos mértékig korlátozzák a választást: mellszövet alá behelyezett implantátum csak akkor hoz esztétikailag elfogadható eredményt, ha elegendő a mell mirigyállománya az implantátum fedéséhez. A mellizom alá helyezett implantátum felső kétharmadát fedi a széles mellizom, alsó harmada a mellszövet alatt van. 
 4. Mennyi időre szól az implantátumos mellnagyobbítás? Az implantátum megválasztásánál ez nagyon fontos szempont. A mai legmagasabb minőségű, FDA tanúsítvánnyal és életgaranciával rendelkező implantátumok nem öregednek el, akár 20-25 évig is tartósan ugyanazt a megjelenést nyújtják. Ennyi idő elteltével azonban a test saját szövetei megnyúlnak, változik az alak és akár az igények is, tehát ekkor sem feltétlenül az implantátum miatt kerül sor a cserére.

➔ A mellimplantátum szavatossági idejéről ebben a cikkben olvasha

Mi segít a döntésben?

Minden felmerülő kérdést ajánlatos a plasztikai sebésszel megbeszélni az első ingyenes konzultáción. Az orvos elmagyarázza a hegek és a mellek elhelyezkedését és kinézetét a gyógyulás egyes szakaszaiban és a végső állapotban. Tájékoztat a műtét menetéről, az előtte szükséges vizsgálatokról, a gyógyulási időszakról és az esetleges szövődményekről. Az implantátum megválasztásánál az első vizsgálat alapján javasol méretet, formát és minőséget, illetve a behelyezés helyét és műtéti technikát.

Milyen veszélyekkel jár az implantátumos mellnagyobbítás? 

Az FDA tanúsítvány számos vizsgálat elvégzése alapján garantálja, hogy a legújabb generációs, ma beültetésre kerülő implantátumok nem jelentenek veszélyt a szervezet számára akkor sem, ha esetleg (pl. baleset során) megsérülnének.

A műtét kevés kockázattal járó beavatkozásnak számít tapasztalt plasztikai sebész mellett, steril körülmények között, melyet az altatásos sebészeti beavatkozások előtt szokásos vizsgálatok előznek meg.

Mint minden más műtétnél, ebben az esetben is előfordulhatnak szövődmények (pl. fertőzés, vérzés, duzzanat, vérömleny- és savóképződés), egyéni előre nem látható sajátosságok (pl. keloidos hegesedés), vagy a legjobb tervezés mellett is adódhatnak későbbi szövődmények (pl. rippling mell).

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellnagyobbítás konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.