Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral mellfeltöltés formásabb és teltebb melleket ad. A mellnagyobbítás sajátzsír átültetéssel a mellnövelés természetes módszere.

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A saját zsírral történő feltöltéses mellnagyobbítás olyan plasztikai sebészeti eljárás, melynek során a test egyik területéről leszívott zsírt volumenpótlóként a mellek területére töltik fel altatásban.

A zsírfeltöltés szakszerű neve a saját zsírátültetés. A beavatkozás lényege, hogy a szervezet egyik területéről élő zsírsejteket ültetnek át ugyanannak a szervezetnek másik területére, konkrétan a mellekbe méretnövelés céljából.

Fontos tudni, hogy ez a mellnagyobbító módszer nem olyan hatékony és eredményes, mint a mellimplantátummal történő mellnagyobbítás. Mivel a beültetett zsír az idő haladtával csökkenhet és nem marad a célterületen, a klinika orvosai általában a mellnagyobbítás implantátummal való növelését ajánlják.

A továbbiakban olvashatnak a saját zsírral történő mellnagyobbítás menetéről, a beavatkozás eredményességéről, áráról, valamint arról, kiknek jelenthet megoldást ez a típus.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Hogyan történik a saját zsíros mellnagyobbítás?

A beavatkozás altatásban történik egynapos sebészeti beavatkozás keretében, és zsírleszívással kezdődik. A zsírsejteket úgy szívják le az adott területről, hogy azok megőrizzék életképességüket, és az átültetés után új helyükön élő sejtekként működjenek tovább. Ez nem azonos a testsúlycsökkentő és alakformáló céllal végzett zsírleszívással.

A mikrostrukturális leszívással kinyert zsírsejteket egy speciális feldolgozással megtisztítják, kivonják belőle a vizet és a vér alakos elemeit. Ezután apró cseppekben injekciózzák be a mell területére.

Az eljárás aprólékos, hosszadalmas, nagy szakértelmet és gyakorlatot kíván annak érdekében, hogy a beültetett zsírsejtek ne sérüljenek, minél nagyobb számban élő sejtek közé kerüljenek, hozzájuk kapcsolódjanak hajszálerekkel, továbbra is élő szövetet képezzenek velük. Általában mellenként 200-300 ml az átlagos zsírfeltöltés.

A zsírfeltöltés során csak 2-3 mm-es bemetszéseket ejt az orvos, valódi hegek nem fognak látszani. A beavatkozás előtt az altatással járó műtéteknél szokásos laborvizsgálat, 35 éves kor alatt a mell ultrahangvizsgálata, efölött egy évnél nem régebbi mammográfiai vizsgálat szükséges.

Mire számíthatok a műtét után?

A feltöltés után kb. négy hetes gyógyulási idővel kell számolni, hogy az átültetett sejtek beépülhessenek új helyükön a szövetekbe. Ezalatt a karok, mell- ás vállizmok terhelése, fokozott mozgatása tilos. A leszívás területén egy-két hétig  kék-zöld elszíneződés, duzzanat jelenik meg, a terület érzékennyé válik, de nem szükséges kompressziós ruha viselése.

➔ További tudnivalók mellplasztika után

Milyen eredmény várható a saját zsírral történő mellnagyobbítástól?

Az élő zsírszövet nagyon érzékeny anyag, a legnagyobb szakértelem mellett sem lehet tudni, a beültetett sejtek közül mennyi őrzi meg életképességét. Egyéni sajátosságtól is függ, hogyan tűrik a zsírsejtek az átültetést.

Természetes jelenség, a beavatkozás velejárója, hogy a zsírsejtek egy része elpusztul és felszívódik, ám előre nem lehet tudni, milyen arányban. A feltöltés után mintegy hat héttel lehet csak látni az eredményt. Előfordulhat, hogy egy második feltöltésre is szükség van a kielégítő eredmény eléréséhez. 

Ugyanakkor a mell megőrzi természetes alakját, tapintását amellett, hogy valamivel nagyobb, feszesebb lesz. A beültetett zsírsejtekkel saját kötőszöveti őssejtek, úgynevezett regeneratív sejtek is felszabadulnak, és ezek a mell területén frissítik a szöveteket, tehát jótékony hatásúak.

Azoknak, akik hosszú távra, biztos megoldást keresnek melleik nagyobbítására, a mellnagyobbítást mellimplantátum beültetésével javasolja a klinika.

Jelentkezzen be ingyenes mellnagyobbítás konzultációra, hogy megismerje a részleteket!


Kinek ajánlott a saját zsírral való mellfeltöltés?

Bárkinek, aki rendelkezik a testén megfelelő helyen eltávolítható és elegendő mennyiségű zsírszövettel. A tervezett beavatkozás előtti konzultáción az orvos megvizsgálja a pácienst, és megállapítja, hogy alkalmas-e zsírátültetésre. Kizáró tényező a nagyon vékony, sportos testalkat.

Jó megoldás lehet kisebb aszimmetria kezelésére. Mivel a kis mellek nem rendelkeznek annyi bőrtöbblettel, hogy nagy mennyiségű zsírt alá lehetne tölteni, csak korlátozott mértékben növelhető így a mellek térfogata.

Azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő leszívható saját zsírral, valamint hosszú távú mellnagyobbításban gondolkodnak, az implantátumos mellnagyobbítást ajánljuk.

Mellnagyobbítás implantátummal

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás zsírfeltöltéssel?

A saját zsírral történő mellnagyobbítás árak 990.000 forinttól indulnak átlagosan. A végső ár attól függ, mekkora méret a cél, milyen mennyiségű zsírt kell átültetni, milyen hosszú a műtét, elég-e egyetlen alkalom a kívánt cél eléréséhez vagy szükséges-e ismétlés.

A végleges költségben benne foglaltatik az altatás és a műtét utáni speciális melltartó ára is.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Mellplasztika 10% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.