Behelyezhető-e mellimplantátum a szülés előtt?

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Gyakori kérdés, hogy behelyezhetők-e mellimplantátumok a szülés előtt, mivel sokan nem akarnak extra kockázatot vállalni a szülést és szoptatást illetően. Megnyugtatásul közöljük, hogy ez a fajta mellnagyobbítás minden gond nélkül elvégezhető a megfelelő időben. Fontos tudni azonban, hogy a terhesség alatt, és szülés után hat hónapig nem végezhető mellnagyobbító műtét

. A mellimplantátum szülés előtt is behelyezhető, abban az esetben, ha nem áll fenn terhesség. Ha mégis erről van szó, akkor a mellnagyobbítást el kell halasztani. Továbbá akkor is várat magára a műtét, ha belátható időn belül szeretne gyermeket vállalni. Hogy mit kell tudni még a mellimplantátumok beültetéséről szüléssel kapcsolatban, az alábbi cikkünkben megtalálja. 

Szülés előtt behelyezhető mellimplantátumok kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Fontos a tervezés

Mellimplantátummal való mellnagyobbítás előtt kifejezetten fontos a tervezés. A terhesség során a mellek változáson mehetnek keresztül, így okkal merül fel a kérdés, hogyan viszonyulnak a mellimplantátumok ehhez az időszakhoz. A mellek mérete, súlya, és a formája is megváltozhat. Az igazság az, hogy mindenképpen precíz előkészítésre van szükség, amely során figyelembe kell azt is venni, hogy szeretne-e gyereket vállalni és ha igen, milyen időközön belül. Ez azért fontos, mert meghatározhatja a műtét típusát.

Abban az esetben, ha mellizom alá kerül az implantátum, akkor a tejcsatornák és a mirigyállományok nincsenek érintve. Ezek a szövetek épek maradnak, hogy a szoptatás alatt semmilyen probléma ne merülhessen fel.

Továbbá azt is befolyásolja, hogy milyen alakú implantátumra van szükség. A mellimplantátum fajták ezen az oldalon ismerhetők meg.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátum a terhesség alatt 

A mellimplantátumok tekintetében semmi különösre nem kell számítani terhesség alatt. A terhességet és a test változásait nem veszélyeztetik, így nem okozhatnak komplikációkat sem. Ritkább esetekben előfordulhatnak külsőleges változások, mivel a mellek mérete megváltozhat, felkészülve ezzel a szoptatásra. 

Mellnagyobbítás terhesség és szoptatás alatt

Mellnagyobbító műtét elvégzése terhesség és szoptatás alatt nem végezhető. Éppen ezért mellimplantátum behelyezése előtt szükség van olyan előzetes vizsgálatokra, melyek kiszűrik, ha az illető terhes. Ez azért fontos, mert a terhesség ideje alatt nem végezhető olyan eljárás, amihez altatásra van szükség, mivel ez veszélyeztetné a magzat és a kismama egészségét is. A mellnagyobbítással továbbá mindenképpen ajánlott a szoptatás utánig várni, ami a szülés követően minimum 6 hónap. 

Szülés előtt vagy után kerüljön sor az implantátum behelyezésére?

Mellimplantátum behelyezése előtt fontos mérlegelni, bővül-e még a család vagy sem. Az előzetes konzultáció során a sebész tájékoztatni fogja a részletekről, és hogy hogyan és mikor érdemes a műtétet elvégezni attól függően, hogy mikor szeretne gyereket vállalni. Például, ha egy éven belül terveznek gyereket, akkor a sebész valószínűleg azt fogja javasolni, hogy várjanak a szoptatás utánig a beavatkozással.

➔ Szülés után behelyezhető mellimplantátumok kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Ez azért fontos, mert nem csak a terhesség, de a szoptatás alatt is változik a mell állapota és a szülést követően nagyjából 12 hónap kell ahhoz, hogy a mell mirigyállománya visszaálljon az eredeti állapotba. Amennyiben betartjuk ezt az elővigyázatosságot, úgy elkerülhető, hogy több beavatkozásra kerüljön sor, mint amennyire mindenképpen szükség van. Ha az implantátumok már behelyezésre kerültek és a szülés és szoptatás miatt nagyban megváltozott a mellek formája, akkor lehetőség van arra, hogy igazítsanak a melleken felvarrással vagy másik implantátumokkal. A tapasztalatok és a legújabb kutatások viszont azt mutatják, hogy a legtöbb esetben nem okoz nagy átalakulást a mellekben a szoptatás, így nem is biztos, hogy sort kell keríteni újabb műtétre.  Minden esetben forduljon szakorvoshoz, akik egy ingyenes konzultáció keretein belül válaszolnak kérdéseire.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Tokzsugorodás Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció

Tokzsugorodás

Mellnagyobbítás plasztikai műtét nélkül - Lehetséges? Ismerje meg a témát közelebbről és

Mellnagyobbítás Plasztikai Műtét Nélkül – Lehetséges?

Tubuláris emlőMinden, amit tudni érdemes a csőmellekrőlIsmerje meg a témát közelebbről és

Tubuláris Emlő » Minden, Amit Tudni Érdemes A Csőmellekről
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.