Mellimplantátum eltávolítása

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

A mellimplantátum eltávolítása olyan plasztikai sebészeti műtét, amelynek során a korábban beültetett implantátumot kiveszik, szakszóval explantálják. Amerikai adatok szerint az implantátummal élő nők 20%-a cserélteti vagy veteti ki a beültetést követő 10 éven belül az implantátumát.

A mellimplantátum végleges eltávolításának lehetséges okai

A mellimplantátum végleges eltávolításának esztétikai és egészségügyi okai is lehetnek. Ezek részben össze is függnek: a páciens esztétikailag zavaró változást észlel a mellein, és a képalkotó vizsgálatok az esetek egy részében egészségügyi problémát igazolnak. Fontos tudni, hogy a legtöbb esetben a mellimplantátum csere műtét megoldja a fennálló problémát, végleges eltávolításra a legritkább esetben kerül sor.

Az egészségügyi okok között szerepel

Az esztétikai okok kapcsolatosak lehetnek az implantátum körüli komplikációkkal, másrészt viszont lehet, hogy a páciens elképzelése változott az évek során. Esztétikai indokok között szerepel:

Amennyiben panasza van az implantátummal kapcsolatban, felmerül az elöregedés lehetősége, sérülés gyanúja, vagy úgy érzi, jelenlegi megjelenéséhez nem illik a megnagyobbított melle, természetes külsőre vágyik, fogyás vagy tokzsugorodás miatt látható válik az implantátum, hízás miatt túlzottan nagynak érzi a mellét, forduljon plasztikai sebészhez, hogy megbeszéljék a lehetőségeket.

Tudjon meg többet a témáról egy vezető plasztikai sebésztől

  • Minden kérdésére választ kaphat
  • Megismerheti a műtét menetét
  • Személyre szabott árajánlatot készítenek
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

A mellimplantátum kivétel menete

A mellimplantátum kivétele altatásban történik. Erre a plasztikai sebészeti beavatkozásra is úgy kell felkészülni, mint a beültetésre. Az előzetes konzultáció során az orvos és a páciens megbeszélik az elvárásokat és a lehetőségeket, a várható eredményeket, a műtét előtti és utáni teendőket, vizsgálatokat, a műtét menetét, az orvos dönt a műtéti technikáról. 

A műtét során a bemetszést követően az orvos eltávolítja az implantátumot és az azt körülvevő kötőszöveti tokot. Ez történhet egyben (en bloc) vagy részletekben. 

A mellimplantátum kivétele után egy éjszakát a klinikán kell tölteni, majd az otthoni gyógyulási idő következik. Javasolt két hétig pihenni, majd fokozatosan visszatérni a fizikai aktivitáshoz.

Milyen eredmény várható a mellimplantátum eltávolítása után?

A mellimplantátum eltávolítása után nem a beültetés előtti kinézet áll elő. Attól függően, mennyi ideig volt bent az implantátum, többé vagy kevésbé nyúlott meg a bőr és a mell kötőszövete, zsugorodott a mirigyállomány. Minél hosszabb idő telt el a beültetés óta, annál erősebben érvényesültek ezek a hatások. Emellett a test természetes öregedési folyamatai is előrehaladtak. A mellimplantátum eltávolítása után a mell kisebb lesz, megereszkedett, megnyúlt, kevésbé feszes, laza, üres” hatású. ó

A kedvező esztétikai eredmény érdekében szóba jöhet a kivétellel egyidejűleg vagy később, másik műtét keretében újabb, más méretű implantátum beültetése, mellfelvarrás vagy saját zsír betöltése.

Részletes és pontos válaszokat kaphat Magyarország egyik legnevesebb és legmegbízhatóbb plasztikai sebészeti klinikájától.

A mellimplantátum eltávolítás ára

A mellimplantátum eltávolító műtét ára 1 440 000 forint, de pontos árat csak a személyes konzultáció után tud adni plasztikai sebésze, mivel a  mellimplantátum eltávolító műtét ára több tényezőtől is függ, például az implantátum méretétől, a műtéti technikától, a helyreállítás módjától. Az ár tartalmazza továbbá a megelőző vizsgálatokat, az altatás és a klinikai tartózkodás költségét.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.