Mellplasztikai műtét utáni szülés és szoptatás

Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció keretében!

Sokszor felmerül a kérdés, vajon lehetséges-e mellplasztikai műtét után szoptatni, illetve milyen hatásai vannak a terhességre. A mellplasztikákat manapság olyan modern technológiával végzik, hogy aligha jelent veszélyt a terhességre és a szoptatásra való tekintettel.

Azonban van pár dolog, amire érdemes odafigyelni és fontos észben tartani, ha implantátummal rendelkezik és családalapítás előtt áll. Cikkünkben összeszedtük, milyen következményei vannak a mellplasztikai műtéteknek, mellimplantátum beültetésének a szoptatásra és a terhesség időszakára.

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Mellplasztika, mellimplantátumok hatása a terhességre

A mellplasztikák általában, így a mellnagyobbítás sincs hatással a terhességre. Duzzadt, feszítő érzés előfordulhat ugyan a mellekben, de ez amúgy is a terhesség velejárója. Ha a beavatkozás sikeres volt és a megfelelő méret lett kiválasztva, akkor a mellplasztika semmilyen extra komplikációt nem jelent a terhességre és a magzat egészségére nézve. 

Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.

Mellplasztikai műtét hatása a szoptatásra

A különböző mellplasztikák egyáltalán nem befolyásolják a szoptatási periódust. A beavatkozások többsége, mint például a mellbimbó udvar átalakítása, a mellfelvarrás, mellnagyobbítás saját zsírral és hyaluronsavval, illetve a mellkisebbítés sem érinti az emlőmirigyeket, illetve a kivezető csatornát. Az egyetlen mellplasztika, ahol valóban érintettek a szoptatás szempontjából érzékeny területek, az az implantátumos mellnagyobbítás. Fontos azonban kiemelni, hogy ez sem károsítja a tejcsatornát vagy akadályozza a tejtermelést. Így tehát a kismamák minden gond nélkül szoptathatnak mellimplantátummal is, mivel a beültetés nem gátolja meg az anyatej termelődését és a mirigyek kiválasztását sem.

Ha mellizom alá helyezik be az implantátumokat, akkor a beavatkozás nem is érinti az emlőmirigyeket. Ha a mirigyállomány alá lesznek behelyezve az implantátumok, a sebész akkor is figyel, épen hagyja a tejkivezető csatornákat, és nagy gonddal megóvja a mirigyeket. Éppen ezért az implantátumok, nincsenek azoknak a szöveteknek az útjában, amelyek lehetővé teszik a tejelválasztást.

További részletekért a mellimplantátumokkal kapcsolatban látogasson el szakterületi oldalunkra és forduljon szakorvoshoz, akinek egy ingyenes konzultáció során minden további terhességgel és szoptatással kapcsolatos kérdését felteheti.

Garanciális mellimplantátumok beültetése kedvezménnyel, ingyenes konzultációval. Ismerje meg az akció részleteit!

Mikor ajánlott mellplasztikáztatni, ha tervben van a családalapítás?

A terhesség miatti testsúlyváltozás és a hormonális ingadozás nagyban befolyásolja a mellek alakját és méretét. Emiatt a plasztikai sebészek többsége azt ajánlja, hogy amennyiben a következő két évben tervezi a gyermekvállalást, akkor érdemes a szülés utánra halasztani a mellplasztikai műtétet. Abban az esetben, ha ez nem így van, minden gond és komplikáció nélkül lehetséges a beavatkozás és a későbbi terhességre és szoptatásra sem lesz negatív hatással.

Mindezek mellett, a mellplasztikát érdemes átgondolni, és fontos, hogy jól időzítsük a családalapítást. Ugyan a mellplasztika és a mellimplantátumok nem befolyásolják a terhességet és a szoptatást, mégis érdemes azután vállalkozni ezekre a beavatkozásokra, ha már nem tervez több gyermeket. Ez azért fontos, mert a terhesség és szoptatás megváltoztathatja a mellek állapotát, megereszkedhetnek, vagy túlzottan megnőhetnek. Ezért megspórolhatjuk, hogy több műtétre legyen szükség, mint amennyi feltétlenül szükséges. Így például egy mommy makeover csomaggal, vagy szimplán a mellnagyobbítással, mellfelvarrással érdemes megvárni, a következő gyereket. Ha letelt a 6 hónap, ami a minimális, WHO által ajánlott szoptatási időszak, akkor érdemes elgondolkodni a különböző mellplasztikai beavatkozásokon.[1]

Implantátum beültetése esetén, ha még tervben van következő gyermek, a sebész az implantátumot a mell alatti redőben helyezi be, legtöbbször izom alá. Továbbá a megfelelő méret kiválasztása is nagyon fontos, mivel ilyenkor nem szabad sokkal nagyobb méretű implantátum beültetni. Ekkor ugyanis a mell bőre terhesség alatt és szoptatáskor túlságosan megnyúlhat, nem képes teljesen alkalmazkodni. Ezért később a megereszkedett bőr miatt újabb beavatkozásra lenne szükség, de a helyes méret kiválasztásával ez elkerülhető és a bőr megfelelően fog visszahúzódni a szoptatás után.

Kérdése van?

Kérjen időpontot ingyenes mellplasztika konzultációra!

Egy plasztikai beavatkozás nehéz döntés és Önnek is biztosan sok kérdése van.


Jelentkezzen be most ingyenes konzultációra és egy vezető sebész részletesen bemutatja Önnek lehetőségeit, azok várható eredményeit, felmerülő költségeit.

Kapcsolódó cikkeink


Dupla kontúr, azaz a double bubble mell kialakulása és kezeléseIsmerje meg a

Dupla Kontúr » A Double Bubble Mell Kialakulása és Kezelése

Tokzsugorodás Ismerje meg a témát közelebbről és tegye fel kérdéseit ingyenes konzultáció

Tokzsugorodás

Mit jelent a rippling mell vagy más néven a wrinkling mell?Ismerje meg

​Mit Jelent A Rippling Mell » Más Néven A Wrinkling Mell?
Plasztikai műtétek 20% kedvezménnyel

Csak korlátozott ideig! Az akció részleteiért kattintson a lenti gombra.